Entorn

Des de Can Mas a Sant Pere Pescador, us oferim la possibilitat de realitzar múltiples activitats culturals i d’oci a escassos quilòmetres.

Begur

Begur

Situat en el cor de l’Empordà, el poble de Begur i les seves platges configuren un dels indrets més meravellosos de la Costa Brava. Tant el casc antic, com el petit nucli romànic d’Esclanyà, o les vuit cales i petites platges que pertanyen a Begur, configuren un conjunt i un entorn paisatgístic inigualables.

Peratallada

Peratallada

La vila de Peratallada es troba en el punt de contacte de la zona de turons de les Gavarres i les terres de la plana baixempodenesa. El poble, que està declarat conjunt històrico-artístic i bé cultural d’interès nacional , és un dels nuclis més importants de Catalunya pel que fa a arquitectura medieval. D’un extraordinari atractiu i bellesa, conserva el seu antic aspecte feudal, amb carrers estrets i tortuosos, amb nombrosos entrants i sortints, on destaca el castell fortificat amb la seva torre de l’Homenatge i el palau (s.XI-XIV), les muralles (s.XII-XIII) i l’església de Sant Esteve (romànica de principis del segle XIII). Destaca també el gran fossat que envolta la població, excavat a la roca viva. La població és assentada tota ella damunt la roca de gres, treballada de diverses maneres.

Girona

Girona

Girona és una de les ciutats amb més personalitat de Catalunya, amb un passat històric molt rellevant i un conjunt monumental admirable. Passejar per Girona ja és una gran descoberta, amb petits i grans racons per a perdre-s’hi i contemplar les restes d’aquest passat: des del romànic al gòtic, des de la comunitat jueva, fins a la musulmana. El call, l’antic barri jueu, conserva encara la màgia dels carrerons estrets i creuats, i conviu amb la catedral (XIV-XVII) -una construcció espectacular amb la nau gòtica més ampla del món, els Banys Àrabs, el monestir romànic de Sant Pere de Galligants o l’excol·legiata gòtica de Sant Feliu.

Pals

Pals

Poble de costa amb un casc antic gòtic, declarat Conjunt Històric Artístic Nacional, amb carrers de llambordes amb cases nobles a banda i banda, pel qual el visitant es pot deixar perdre. Està situat a la comarca del Baix Empordà i molt a prop d’altres poblets amb encant com Palau-Sator, Peratallada o Begur.

Besalú

Besalú

Ciutat declarada Conjunt Històric artístic Nacional l’any 1966 pel seu gran valor arquitectònic, caracteritzat sobretot pel seu pont romànic i el seu passat jueu. És una població medieval de la comarca de la Garrotxa i gaudeix de bona comunicació per trobar-se en la cruïlla entre 3 comarques: Alt Empordà, Pla de l’Estany i la Garrotxa.

L'Escala - Empúries

L'Escala - Empúries

Situat al peu de la Costa Brava, és un dels jaciments arqueològics més importants de Catalunya. Conegudes com a antics ports, les ciutats grega ( Emporion) i romana (Emporiae) van ser la porta d’entrada de les cultures clàssiques a la Península Ibèrica: les restes conservades en són un privilegiat testimoni.

Port de la Selva

El Port de la Selva

El Port de la Selva és un municipi català, situat a l’extrem NE de la comarca de l’Alt Empordà. Dintre d’aquest entorn trobem una gran riquesa de paisatges on es combinen la blavor del Mediterrani, la verdor de les vinyes i, aixecant-se arran de mar, muntanyes esculpides pel pas del temps amb cims d’alçades destacables. El poble està presidit pel monestir benedictí de Sant Pere de Rodes, que data dels segles XI i XII, des dels qual es pot observar una excepcional vista de la badia de Llançà. El Cap de Creus és on s’assenta aquesta vila, té una morfologia amb costes escarpades resultants de l’acció erosiva del mar i vent, amb abundants valls fluvials inundades pel mar que originen una costa articulada amb cales pintoresques, caps elevats i promontoris abruptes, així com diverses illes.

Peralada

Peralada

La vila s’alça damunt un petit turó al bell mig de l’Alt Empordà. El caràcter històric de Perelada queda reflexat a cada pas. Els seus carrers estrets, els museus, el claustre de Sant Doménec i l’impressionant casino-castell amb els seus jardins li donen un aire únic i exclusiu.

El triangle dalinià

El triangle Dalinià: Figueres, Cadaqués i Púbol

El gran artista Salvador Dalí és l’eix conductor del triangle dalinià; el Teatre Museu Dalí de Figueres, que el mateix artista va decidir instal·lar a l’antic Teatre Municipal de Figueres, on es pot veure el més ampli ventall d’obres de Salvador Dalí, des de les seves primeres experiències artístiques i les seves creacions surrealistes fins a les obres dels últims anys de la seva vida; la Casa-Museu de Portlligat, al poble de Cadaqués, que va ser l’única casa estable de l’empordanès, el lloc on va viure i treballar fins la mort de Gala, al 1982, quan va fixar la seva residència al Castell Gala Dalí de Púbol, espai que l’artista va transformar en un mausoleu de la seva musa.

Aiguamolls de l'Empordà

Aiguamolls de l'Empordà

A Sant Pere Pescador hi tenim la segona zona humida més important de Catalunya, després del Delta de l’Ebre, amb una superfície aproximada de 4.730 ha, de les quals unes 825 són reserva natural integral. És importantíssima la seva gran varietat de fauna i flora. La formen un conjunt d’estanys, closes i prats inundables a la confluencia dels rius la Muga i Fluvià. Constitueix un hàbitat privilegiat per a la fauna, especialment els ocells aquàtics. Els municipis de la zona d’influència del parc són: l’Armentera, Castelló d’Empúries, l’Escala, Palau-saverdera, Pau, Pedret i Marzà, Peralada, Roses i Sant Pere Pescador.

Desplaça cap amunt